Öğrenciler

Akademik Takvim Duyurusu

7 Mayıs 2020

Sevgili Öğrenciler,
COVID-19 salgını sürecinde üniversitelerin akademik takvimlerine 15 Haziran 2020 tarihinden sonra dönülebileceği yönündeki Cumhurbaşkanlığının ve YÖK’ün resmi açıklamaları üzerine Üniversitemiz Senatosu 6 Mayıs 2020 tarihli toplantısında aldığı kararla Haziran ayı itibarıyla akademik takvimi güncellemiştir. Bu takvimin işleyişi sürecinde yurtların, finallerin, yaz dönemi derslerinin durumu ile ilgili çalışmalar tamamlandıkça ve netlik kazandıkça sizlere bilgi verilecektir.

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay Gök
Rektör Yardımcısı

COVID-19 nedeniyle sonlandırılan/iptal edilen/ertelenen ERASMUS KA103 hareketlilikleri ile ilgili sıkça sorulan sorular

14 Nisan 2020

Sevgili öğrenciler,

Sizlerden yoğunlukla gelen sorular doğrultusunda bir “Sıkça Sorulan Sorular” dokümanı hazırlanmıştır. Yaşadığınız bu zorlu süreci en az kayıpla atlatabilemeniz için elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi; yetkimizi aşan durumlarda ise yetkili merci ve kuruluşlarla (örn., ulusal ajans) temas halinde olduğumuzu ve bazı konularda Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak yetkimizin bulunmadığını bildirmek isteriz.

Başvurular Için Yeni Sistem (ÖBİS)

8 Nisan 2020

Değerli Öğrenciler,
Süreye Sayılmadan Dönem İzni başvuruları, ders bırakma işlemleri, not sistemi değişiklik başvuruları ilan edilen tarihlerde BUIS/ÖBİKAS üzerinden yeni oluşturulacak bir sistem ile yapılacaktır. Açıklanan tarihe kadar yönetim kurullarına dilekçe vererek işlem yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Lütfen duyurularımızı takip edin.

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay Gök
Rektör Yardımcısı

GNO Hesaplayıcı

6 Nisan 2020

Sevgili Öğrenciler,
BUIS sayfanıza girdiğinizde (https://registration.boun.edu.tr/buis) ekranınızdaki GPA Hesaplayıcı/GPA Calculator seçeneğine giderek listedeki tüm derslerinize istediğiniz notu verebilir (harf notu ya da P notu) ve dönemdeki genel not ortalamanızın ne olacağını hesaplayabilirsiniz. Remove butonunu kullanarak ders de bırakabilirsiniz. Reset’e basarak ilk hale dönebilir ve istediğiniz sayıda simülasyon yapabilirsiniz.
Böylece P notları ile harf notlarının genel not ortalamanıza olan etkilerini göreceksiniz.

2019-2020 Akademik Yılı Bahar (COVID-19) Dönemi için ÜYK ve Senato Kararları Uygulama Esasları:

5 Nisan 2020

DÖNEM İZNİ TALEPLERİ (SÜREYE SAYILMADAN):

TÜM ÖĞRENCİLER:

- Lisans öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri* ve bilimsel hazırlık, ders ve yeterlik dönemlerindeki doktora öğrencileri** talep etmeleri durumunda süreye sayılmadan dönem izni alabilirler.

İzin başvuruları 2 ayrı dönemde yapılabilir:

4-11 Haziran 2020 (Perşembe – Perşembe)

6-17 Temmuz 2020 (Pazartesi – Cuma)