Öğrenciler

Mazeret Sınavı Başvurusu Hakkında

29 Haziran 2020

Mazeretleri nedeniyle yarıyıl sonu sınavlarından birine veya birkaçına katılamamış olan öğrencilerimiz, Mazeret Komisyonu’nda görüşülmek üzere ilgili belgelerle birlikte Mazeret Sınavı başvurusunu ÖBİKAS/BUIS üzerinden online yapabileceklerdir.

Yarıyıl sonu sınavları 26 Haziran 2020 tarihinde başlayıp, 13 Temmuz 2020 tarihinde sona erecektir. Mazeret Komisyonu toplantısı ise 13 Temmuz 2020 tarihinde saat 15:00’da yapılacaktır.

Son akademik kararlar

8 Haziran 2020

Değerli Öğrenciler,

Sizleri Üniversitemizdeki bazı akademik kararlar hakkında bilgilendirmek istiyorum:

1. Üniversite Senatosunun 03.06.2020 tarih ve 2020/11 sayılı toplantısında alınan kararlara göre;

-Yaz Öğrenimi derslerinin tamamı uzaktan eğitimle yapılacaktır.

-Yaz Öğreniminde açılan her ders için kullanılacak notlama sistemi (harf notu veya P/F) gelecek hafta Senato tarafından görüşülerek karara bağlanacaktır.

-Senato tarafından belirlenmiş ders notlama sisteminde öğrenciler tarafından değişiklik yapılamayacaktır.

Covid-19 Term: Süreye sayılmadan izin başvurusu

3 Haziran 2020

Değerli Öğrenciler,
4-11 Haziran 2020 (Perşembe 10:00 – Perşembe 10:00) tarihleri arasında 2020 Bahar (Covid-19) Dönemi için süreye sayılmadan izin başvurusu yapabilirsiniz.
BUIS sayfanızdan:
• Genel/E-dilekçe seçeneğine gidin
• New Petition (Yeni Dilekçe) seçeneğine tıklayın
• Subject içinden Covid-19 Term Leave of Absence seçeneğini seçip Send (Gönder) butonuna basın
• Talebiniz doğrudan Kayıt İşleri Şube Müdürlüğü’ne gidecek ve işleme konulacaktır.

Kampüsler Öğrenci Erişimine Açılıyor

30 Mayıs 2020

Bilindiği üzere 16 Mart 2020’den itibaren Üniversitemiz Kampüsleri sınırlı şekilde, sadece öğretim üyelerimiz, idari personelimiz, yurtlarda kalmaya devam  eden öğrencilerimiz, laboratuvar çalışması yürüten öğrencilerimiz ve lojman sakinlerimizin erişimine açıktı. Kampüslerimiz 15 Haziran 2020 tarihinden başlayarak haftanın her günü saat 10:00-16:00 arasında tüm öğrencilerimizin erişimine de açılacaktır.

1. Kampüslerin kısmi açılışı:

Akademik Takvim Duyurusu

7 Mayıs 2020

Sevgili Öğrenciler,
COVID-19 salgını sürecinde üniversitelerin akademik takvimlerine 15 Haziran 2020 tarihinden sonra dönülebileceği yönündeki Cumhurbaşkanlığının ve YÖK’ün resmi açıklamaları üzerine Üniversitemiz Senatosu 6 Mayıs 2020 tarihli toplantısında aldığı kararla Haziran ayı itibarıyla akademik takvimi güncellemiştir. Bu takvimin işleyişi sürecinde yurtların, finallerin, yaz dönemi derslerinin durumu ile ilgili çalışmalar tamamlandıkça ve netlik kazandıkça sizlere bilgi verilecektir.

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay Gök
Rektör Yardımcısı

COVID-19 nedeniyle sonlandırılan/iptal edilen/ertelenen ERASMUS KA103 hareketlilikleri ile ilgili sıkça sorulan sorular

14 Nisan 2020

Sevgili öğrenciler,

Sizlerden yoğunlukla gelen sorular doğrultusunda bir “Sıkça Sorulan Sorular” dokümanı hazırlanmıştır. Yaşadığınız bu zorlu süreci en az kayıpla atlatabilemeniz için elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi; yetkimizi aşan durumlarda ise yetkili merci ve kuruluşlarla (örn., ulusal ajans) temas halinde olduğumuzu ve bazı konularda Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak yetkimizin bulunmadığını bildirmek isteriz.