Acil Yurt Tedbirleri

12 Mart 2020

Sevgili Öğrenciler,

Coronavirüs COvid19 salgın riskine karşı Üniversitemizde alınan sağlık tedbirleri kapsamında yurtlarda dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdadır:

1. Tatil döneminde yurtta kalmayacaksanız yurttan çıkış sırasında resepsiyon görevlilerine veya yurt amirinize bilgi veriniz ve gideceğiniz yeri belirtiniz.
  2. Tatil döneminde yurtta kalmaya devam edecekseniz resepsiyon görevlilerine adınızı not ettiriniz.
  3. Yurttan ayrılırken odanızı toplayınız ve eşyalarınızı dolabınıza koyunuz. Tatil döneminde ilaçlama ve dezenfeksiyon yapılacağından buzdolabı dahil ortak alanlarda eşya, yiyecek, içecek gibi maddeler bırakmayınız.
  4. Temizlik ve hijyen kurallarına azami dikkati gösteriniz.
  5. Yurt binası içinde sağlık sorunu yaşarsanız veya yaşayan birine tanık olursanız acil olarak resepsiyon görevlilerine veya yurt amirine bilgi veriniz.
  6. Tatil süresince yurt değişikliği yapılmayacak, herkes kendi yurdunda ve odasında kalabilecektir.
  7. Lobi alanları dahil Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olsa bile yurtlara misafir kabul edilmeyecektir.

Yurt dışına seyahat etmemeniz kuvvetle tavsiye edilmektedir. Yurt dışına çıkan öğrencilerin dönüşlerinde yurtlara kabulleri, dönüş tarihinden 15 gün sonra sağlık raporu getirmek koşuluyla yapılacaktır.